Tirol: és egyszer csak besétált két tehén a 4 csillagos szállodába...

A fügeni hotel egyik főnökét szombaton hajnali fél négykor azzal ugrasztották ki az ágyból, hogy egy tehéncsorda várakozik a szálloda parkolójában. Saját bevallása szerint, ha ezt nem a rendőröktől hallja, akkor elég meredek viccnek tartotta volna, tekintettel a korai időpontra. Az esetről a Tiroler Tageszeitung online kiadása számolt be.

20171022tehen.JPG

Azonban 100 százalékig stimmelt a dolog, tucatnyi elkóborolt szarvasmarha tévedt a hotel környékére.
Kettő közülük különösen kíváncsinak bizonyult, a biztonsági kamera felvételei szerint besétáltak a hallba, ahol 20-30 percig időztek és mindent gondosan szemügyre vettek. Azonkívül, hogy itt-ott elpotyogtattak pár tehénlepényt, különösebb kárt nem okoztak. Miután kinézelődték magukat, ahogy jöttek, úgy távozták: a fotocellás ajtón kisétáltak.

 


A rendőröket végül fél négykor egy taxis riasztotta: az állatok békésen legelték a hotel előtti virágokat és a növényzetet. A szálloda vezetője azt mondta a Tiroler Tageszeitungnak, hogy nagyobb kárt nem okoztak, a kisebb kellemetlenségeket pedig  remélhetően kifizeti a biztosító.


A csorda gazdája még szombaton is az állatok begyűjtésével volt elfoglalva, nem csak a hotelt felkereső tehenek törtek ki a bekerített legelőről, hanem az összes szarvasmarha. Azt egyelőre nem tudni, milyen módon léptek le az állatok.


A hotel a biztonsági kamera felvételeit kitette a Facebookra, elsősorban azért, hogy a vendégeiknek beszámoljanak az éjszakai kalandról. A közösség azonban felkapta az esetet és már több mint 110 ezren látták a felvételeket és a videót. A kommentekben többen gerillamarketinget vagy reklámot sejtettek, 

 

Címkék: Ausztria