Beszorult a dugóba, ezért a forgalommal szemben hajtott egy osztrák postás az A10-es autópályán

 

Visszafordult egy baleset miatti dugóból, ezért aztán a mentők/tűzoltók számára megnyitott sávban (Rettungsgasse), a forgalommal szemben hajtott egy postásautó hétfő reggel az A10-es autópályán (Tauernautobahn) Pfarrwerfennél. A sofőr valószínűleg egy 500 méterrel távolabb lévő kihajtóhoz igyekezett vissza.


Az esetet felvette egy kamion vezetője és elküldte az Ö3 rádiónak. Ezzel párhuzamosan értesítette az autópálya-rendőrséget és átadta a felvételt a hatóságoknak, ám addigra jókora nyilvánosságot kapott az eset. Csak a rádióállomás Facebook-oldalán több mint 900-an osztották meg és több mint 1700 hozzászólás érkezett hozzá (déli egy órás adatok).

Az ORF-nek már az Osztrák Posta szóvivője nyilatkozott, hangsúlyozva, hogy a munkatársaikra is vonatkoznak a szabályok. Elmondta azt is, hogy kollégájuk magatartása elfogadhatatlan és belső vizsgálatot indítanak az ügyben és következményei lesznek az ügynek. Hogy pontosan mire is számíthat a postai alkalmazott, azt a szóvivő nem tudta megmondani, mivel egyelőre csak telefonon beszéltek a dolgozóval.


20171127posta.jpg
Kicsit szűk volt a hely, de sikerült a manőver: a cél a mintegy 500 méterre lévő kihajtó volt, addig meg csak nem jön semmi...


Az ORF-nek az illetékes hatóság (Bezirkshauptmannschaft) vezetője arról beszélt, hogy a sofőr közlekedési bírságra is számíthat. Hasonló esetekben 400 eurónál kezdődik a büntetés és legalább hat hónapra a jogosítványának is búcsút mondhat a sofőr. A videó pedig bizonyítói erejű lehet az ügyben. (ORF)


Update 1: megosztottuk néhány ausztriai magyaroknak szóló Facebook-csoportban, és meglepődve láttuk, hogy milyen sokan kommentelték a hírt - nem kevés magyar dolgozik az osztrák postánál, többen biztosították ismerőseiket, hogy nem ők voltak :).

 
Update 2: az ORF újabb közlése szerint női sofőrje volt az autónak (Zustellerin-ként említik a tudósításban). A rendőrség hétfőn még nem tudta megmondani, hogy született-e feljelentés az ügyben, azonban hivatalból vizsgálják az esetet.