Itt a sörcsapok sorozatvetője: ezer korsót tölt meg a berendezés egy óra alatt

 

A nyugat.hu szúrta ki, hogy a Haladás-Fradi futballmérkőzésen egy különös szerkezet segítette a focimeccseken nélkülözhetetlen sörcsapolást: a szerkezet egyszerre hat korsót/poharat töltött meg, méghozzá rövid idő alatt ( a termékismertető szerint 7 másodperc/fél tucat korsó sebességgel dolgozik).

Némi keresés után megtaláltuk azt a céget, amely sörcsapolók sorozatvetőjét gyártja: egy Waidhofen/Ybbs-ben bejegyzett vállalkozás fejlesztette ki és gyártja a Beerjet márkanévre keresztelt szerkezetet. (A szoftvertől kezdve az összes alkatrészekig mindent ők készítenek.) Az ötlet 2013-eben született meg, 2014-re készült el a prototípus, amelyet nagyrendezvényeken teszteltek,  sorozatgyártásba pedig 2015-ben került.

20171127beer.JPG

 

A Beerjet-ben egy pneumatikus rendszer emeli a csapokhoz a poharakat (műanyag vagy üveg), a működést egy központi rendszer vezérli, amely gyakorlatilag minden egyes paramétert kezel. A mennyiség mellett külön állítható a csapolás gyorsasága és a habképződés is. A rendszer felügyeli a sör hőmérsékletét illetve az üzemi nyomást. Áramkimaradás esetén a csapolás kézzel is történhet – az úri közönség őszinte örömére.

A szerkezet 4 illetve 6 lövetű, valamint fix és mobil változatban szerezhető be. A négyes verzió 700 félliteres korsót tölt meg egy óra alatt, a hatos ezret. Jelenleg két decitől egy literig állítható be a mennyiség. A szerkezethez áram mellett vezetékes víz is  szükséges, ugyanis a Beerjet automatikusan tisztítja magát.

A cég Magyarországon is jelen van, a Facebook-oldaluk szerint ők telepítettek egy mobilegységet a Haladás-stadionba.