Innsbrucki ellenálló: flexszel vágta le a kocsijáról a kerékbilincset, elvitte a rendőrség

Kihívták a rendőrséget egy lakóautó vezetőjére, aki levágta a kerékbilincset a gépjárművéről Innsbruckban. Utóbb kiderült, az eset némileg bonyolultabb, voltak előzményei.


20171214flex.JPG

 

A helyi férfi a kocsiját egy mozgássérülteknek fenntartott parkolóhelyen állította le, írja az esetet feldolgozó ORF. Mint kiderült, az illetőnek van mozgássérült-kártyája, azonban olyan helyen tartotta a kocsiban, ahol ez kívülről nem látszott. A járművet ezért el akarták szállítani, azonban a tulajdonos ezt nem engedte, ezért egyszerűen beült a kocsiba és nem mozdult. Mivel így nem lehetett elvontatni a lakóautót, ezért a rendőrség megbízásából kerékbilincs került az első kerékre. Miután az eszköz felkerült és az illetékes csoport munkatársai távoztak,  a férfi kiszállt, elővett egy flexet és egész egyszerűen levágta a bilincset az autójáról.

 

 

Az első videón ez a jelenetsor látszik, illetve hallani, ahogy a szemtanúk egyike felhívja a rendőrséget és bejelenti, hogy valaki éppen komoly fűrészelésben van. A rendőrség nagyon hamar megérkezett – utólag érthető már, hiszen az ügynek voltak előzményei.

A férfi ismét bezárkózott a kocsiba, a második felvételen pedig az látható, hogy a rendőröknek csak nehezen sikerül kirángatniuk az autóból és őrizetbe venniük. A lakóautó tulajdonosát rongálásért és a rendőri intézkedésnek ellenszegülésért is feljelentették. (ORF)

 

 

Címkék: flex Ausztria