Horoszkóp 2018: ezt Nektek!

Év végén kötelező megszólaltatni jósokat, jövendőmondókat, látnokokat, akik előre megmondják a frankót (lesznek szerencsétlenségek,katasztrófák, rendkívüli események, de mellette sok jó is), gondoltam, én is beszállok a bizniszbe, csillagjegyre lebontva elárulom, hogy mi várható 2018-ban. Hátha bejön, ha meg mégsem, akkor helyette drága barátom örökbecsű mondását tudom átnyújtani hasznosításra, aki rendszeresen képes volt úgy eltévedni fővárosunkban, hogy jobb esetben is 15-20 kilométerre keringett a keresett céltól, de mindig látta a fényt az alagútban: ÍGY SEM ROSSZ.    


horoscope.jpg

 

KOS: akkora lendülettel vágsz neki az újévnek, hogy egyszerre április lesz. Szinte biztos, hogy átmész néhány falon, de semmi probléma, ez default beállítás a Kosoknál. Májusban teljesen váratlanul összeállítasz néhány tervet, de mire végzel a számításokkal, már meg is valósítottad valamennyit. Júniusban három héten keresztül te húzhatod a lottószámokat, de valami miatt mind a 90 golyó a 7-es szerencseszámodat tartalmazza, emiatt hosszú vitába keveredsz a lottótársasággal, mondván, te ötször jelölted be a nyerőszámot, csak egymás fölé. Bár a pert elbukod, szilárd meggyőződésed, hogy neked van igazad, mert ezek gecók. Szeptemberben kapsz egy sportkocsit és mellé és traffipax-bérletet, te leszel az első ember, aki áttöri a bűvös 250 büntetőpontos álomhatárt, 24 óra alatt. Szeptemberben felgyulladsz a szerelemtől, mint egy kiskunsági erdőtűz és jó eséllyel csak Mikulásra oltanak el. A karácsonyt a hegyekben töltöd, később megveszed a sípályát és ipari mennyiségű fotót készítesz róla, amire felfigyel az adóhivatal, de aztán egy sonka-síbérlet barterüzlettel megoldod a dolgot. Végül megunod a sícentrumot is, és elcseréled 8670 pár cipőre.  

BIKA: a tempódnak megfelelően indul a 2018-as esztendő, tehát május környékén eszmélsz rá, hogy valami gáz lehet a naptárral, és amit háromdimenziós Picasso-festménynek gondoltál, az a maradék karácsonyfa. Ekkor megkóstolsz pár szaloncukrot, és megállapítod, hogy az élet bizony nem Szerencsi Csokoládégyár. Nézeteid alapján jövőre is 2017-nek kellene lennie, mert akkor nem kell átállítani mindent, ami ugyebár időbe telik. Júniusra nagy nyereménnyel kecsegtetnek a csillagok, már ha fel tudod dolgozni azt a tényt, hogy ehhez lottószelvényt is kell venni, különben a sors különösen gecó lesz veled. Augusztusban valószínűleg kapsz egy sörgyárat, ha mégsem, akkor nem voltál Orbán Viktor osztálytársa. Szeptemberre annyira békés leszel, hogy több olvasói levélben követeled, hogy egyszerre és egy helyszínen legyen a Békemenet és a Meleg büszkeség napja. Emiatt lehet, hogy mindkét oldal súlyosan inzultál majd verbálisan, de a hitedben és a világbékében nem tudnak megingatni. A feleket egy közös vacsorára invitálod, de az sem zavar, ha senki nem jön el, így még jobb, mert végül is több marad neked. A Vénusz olyan szögben ver bele a Marsba, hogy 2018-ban csak dolgozol és alszol, de ébredés után ne felejts el szexelni, mert az békétlenséghez vezet.

IKREK: 2018 neked igazi Forma 1 lesz, vered az egész mezőnyt, mert lenyúlod a safety cart. Később megóvod az egész futamot, mert nem tudtad megelőzni magadat, Ikreknél ez mindig kardinális kérdés. Februárban annyira nyitott leszel az egész Univerzumra, hogy a Tau Cetiről rajtad keresztül üzennek a magas szürke idegenek az egész emberiségnek. Emiatt néhányan konkrétan hülyének néznek, de Pataky Attila rögtön a barátod lesz, mert ő is olyan világokon átívelő adóvevő, mint te vagy. Közös műsort tervez veled, de te még a dalszövegbe is beledumálsz, így a szakításotok lesz 2018 szenzációja. Nyáron rád talál a szerelem, saját magad képében, ez először kicsit megzavar, de aztán kifejezetten jóban lesztek. Szeptemberben megveszed életed első oroszlánját, majd októberben a másodikat is. Hogy minek is, azt magad sem tudod, de határozottan jobban érzed magad tőlük és a kondíciód is feljavul az örökös futásnak köszönhetően. A tippmixben óriási sikereket aratsz ősztől, amit leginkább annak köszönhetsz, hogy rendre elfelejted feladni a zseniális kombinációidat, így aztán marad egy vagon pénzed. A szexszel minden rendben lesz, ha esetleg a világ ezt másképp gondolná, akkor még mindig ott vagy magadnak.

RÁK: Annyira szükséged van a változatosságra, hogy február után például azonnal novembert rendelsz el, és csodálkozva nézed a sok hülyét, akik már erősen várják a tavaszt. Jövőre is különösen érzékeny leszel az időjárásra, nehéz időszak vár rád, amikor Alaszkában kienged a fagy, Argentínában pedig beköszön a tél, bár neked nem lesz annyira meglepő, hogy mindez júniusban történik. Mivel a világegyetem 2018-ban kettőzött sebességgel tágul, ezért a megszokottnál is többet utazol és vándorolsz. Lesz egy autókereskedésed Göncölszekér néven, és az első bizniszt elszúrod, mert visszatekert és full karambolos BMW-t adsz el az álruhás Árgyélus királyfinak, aki mellékállásban NAV-ellenőr. Emiatt barátaid megünnepelnek és leteszik érted az óvadékot. Az esetet felkapja a nemzetközi sajtó, annyira érzékenyen adod elő a problémádat, hogy musicalt írnak a történetből. Világlátásodra jellemző, hogy az ősbemutatóra, New Yorkba, meghívod Tállai Andrást és azt hiszed, ez nagy ötlet. Ezoterikus képességeid 2018-ban kiteljesednek, a teremtés magasabb fokára lépsz, addig vetíted belső mozidban két doboz pénz látványát, amíg azok a valóságban is megjelennek, a születésnapodon. Az egyikre az lesz Írva, hogy Gazdálkodj okosan retró kiadás, a másikra, hogy Capitaly Original.

OROSZLÁN:  2018 kitűnő éved lesz, mivel brit tudósok már január 3-án felfedezik, hogy a rendszerünknek nem a Nap a központja, hanem te, bár ezt már régóta tudod, csak a többiek vannak lemaradva már parszekkel. Január 4-re tulajdonképpen le is tudtad az egész esztendőt, ám azért, hogy ne teljen unalmasan az a maradék pár nap, alapítasz néhány vállalkozást. Sikerrel adod el a Marson a leendő szőlőültetvényeket, sőt, tiéd lesz az első űrkikötő a Holdon, amit szerényen csak Leónak keresztelsz el.  Májusban kisebb nehézségek és baljós árnyak tünedeznek fel az égbolton, a Jupiter hatása miatt, de miután odamész és lerúgod kétszer, mindjárt elhárulnak az akadályok.  Augusztusra az önbizalmad eléri a tetőfokát, ekkor az ENSZ válságstábot hív össze a permanens napfogyatkozás miatt, de aztán háromhétnyi intenzív tárgyalás után kiegyeztek, így a kontinensek felváltva fényhez jutnak. Novemberben a Távol-Keletre kell utaznod, hogy néhány szobrodat felavasd, ennek vonakodva teszel eleget, de miután küldened pénzt is, mindjárt jobb kedved lesz. Az egyik országban szeretnének sugárutat is elnevezni rólad, ezt szerényen visszautasítod, mert az csak négysávos és te nyolcra gondoltál. Télen együtt síeltek a Kossal, kicsit bosszant, hogy megvette előled a sípályát, de suttyomban elővételi jogot kötsz ki az egész hegyre.

SZŰZ: addig elemzed 2018-at, amíg december 29. nem lesz, és rohadtul nem emlékszel semmire az egész évből. De szerencsére azért közben történik ez-az, ezért jobb, ha beírod a naptárba előre, mert különben elizgulod és szétaggódód a dolgokat. Az év nagy változással indul, ettől bepánikolsz és inkább visszamégy a balettbe ugrálni. Márciusban kockáztatnod kell, ehhez elő kell venned az értelmező kéziszótárt, majd telefonos segítséget kérsz, miután pedig meghallgattál hat szakértőt, jósnőhöz fordulsz. Hogy biztos legyél abban, hogy tényleg győztél, megveszed az összes újságot és miután már az ellenségeid is gratuláltak, akkor elhiszed. Egy kicsit. Májusban pénz áll a házhoz, úgyhogy ne legyél teljesen hülye, ne zavard el. Szeptemberben megtanulsz pókerezni, majd beíratnak egy külön kurzusra, ahol külön megtanítanak blöffölni, te leszel az első, aki két év alatt végzi el a 10 napos képzést. Őszre többszörös milliomos leszel, de akkor meg azért esel depresszióba, hogy nem lesz-e ebből baj és azon gondolkodsz, hogy önként feladod magad az adóhatóságnál, bár nem követtél el semmit. Télen nagy utazás vár rád, a trópusokra indulsz, gyönyörű tájakra, ám az első két hetet szobafogságban töltöd, mert a védőoltások úgy kiütnek, hogy mozdulni sem bírsz, ám közben azzal biztatod magad, hogy az életet élvezni kell.

MÉRLEG: 2018-ban írsz egy könyvet, Hogyan döntöttem egyszer hét év alatt címmel, ami akkora siker lesz, hogy meg is filmesítik. Tarr Béla lesz a rendező, és az első 48 órában semmi nem történik, majd ez ismétlődik hosszasan napokon át, egészen a végkifejletig és a katarzisig. Meghívnak Cannes-ba, a filmfesztiválra, mert látni akarják az alkotót, de helyette elutazol Lappföldre, hogy rámeditálj arra a kérdésre, hogy tényleg el kell-e menned egy ilyen flancos helyre. Márciusban még több emberrel ismerkedsz meg, a társtalan Mérlegek ebben az időszakban versenytárgyalást lesznek kénytelenek kiírni, mert annyian szeretnék őket életük párjuknak. A közbeszerzési eljárást többször meghosszabbítod, majd novemberben megkezdődik a beérkezett pályamunkák kiértékelése. Eközben pénzügyeidben kedvező fordulat áll be, te kapod meg azt a sörgyárat, amit a Bika elbénázott. Mivel kiválóan vezetsz autót, meghívnak az új Star Wars filmbe vadászpilótának, de összebalhézol a rendezővel, mert te lázadó szeretnél lenni, nem pedig birodalmi gecó. Végül mindketten elmentek Lappföldre, rénszarvasos meditációra, aminek az lesz a vége, hogy egymásba szerettek, és kölcsönösen felszentelitek egymást Jedinek. Mivel társad is Mérleg, kicsit megzavarja az Erőt, hogy nem tudjátok eldönteni kié legyen a zöld illetve a lila fénykard.

SKORPIÓ: nem tökölsz és úgy belecsapsz 2018-ba, hogy a többiek csak lesnek, mire feleszmélnek, kénytelenek lesznek királlyá/királynővé koronázni. Ez úgy március környékén várható, ha mégsem így történne, akkor majd gondoskodsz arról, hogy észhez térjenek és tudják a dolgukat. Ha még nem foglalkoztál küzdősportokkal, akkor április vége fele muszáj lesz, így végre teljesen legálisan köthetsz bele bárkibe, és ha sokat tud, akkor le is nyomhatod. A tavasz végre elhozza az életedbe a nagy szerelmet, ebből akkora lángolás lesz, hogy amerikai erdőtüzeken edződött tűzoltókat kell bevetni, de téged ez sem zavar majd különösebben. A szerencse is melléd szegődik, látván, hogy nem jár jól az, aki nem tart veled. Ezért nem kell aggódnod, hogy nem nyersz a lottón, egyedüliként te utólag is bejelölheted az öt számot.  Kisugárzásod annyira erős lesz a Vénusz miatt, hogy vonzod a rajongókat, valami galaktikus hiba miatt az azonos neműeket is. Ettől két másodpercre megzavarodsz, de végül helyre teszed az univerzumot is mivanmivanmivan varázsigékkel, mert különben ki is az a világegyetem, és hogy jön ahhoz, hogy összekavarja a jól pörgő dolgaidat. Decemberben két császárság kormánya is felkér arra, hogy foglald el a megüresedett trónt, mire közlöd, hogy ez harc nélkül nem az igazi, de ne aggódj, jövő december 20-ra mindkét kapituláció megérkezik.

NYILAS: olyan lelkes leszel 2018-ban, mint egy andorrai buszsofőr, aki oda-vissza felbőrözte Dzsudit. Szokásaidnak megfelelően teljesen beleteszed bármibe, ami jön, a meccset már akkor megnyered, amikor még el sem kezdődött és teljességgel nem érted, hogy a másik csapat mit és minek szerencsétlenkedik a pályán. Az újévben is látszólag elérhetetlen célokat tűzöl ki magad elé, de aztán egész világ csodálkozik azon, hogy te ülteted az első szőlőtőkéket a Marson, amiket majd az Oroszlánnak adsz el, mert te már másik feladatot keresel. Mindezt abszolút természetességgel teszed, áprilisban aztán elhatározod, hogy tanfolyamokon adod át a tudásod. De meglepődve tapasztalod, hogy másoknak milyen nehezen megy mindez, olyannyira, hogy kettesnél nem tudsz jobb jegyet adni, azt is csak egyszer, amikor nem figyelsz. Bár kitűnő állásod van, kalandvágyból beállsz pókerosztónak, de ezt hamar megunod, mert neked fejből megvan az összes létező leosztás és sajnálkozva nézed a stresszelő játékosokat. Novemberben rengeteg pénzhez jutsz, elgondolkodsz, hogy ennek milyen magasabb üzenete van és rájössz, hogy bankjegynyomdát kell alapítanod. Ebből kisebb kalamajka támad, ferde szemmel néz rád a jegybank elnöke is, de mire rád küldi a TEK-et, addigra már a Marson nyomtatod az eurót meg a papíralapú bitcoint, valamint a Kossuth-bankók frissített változatát és a következő lépésen töprengsz.

BAK: olyan hosszú távra tervezel, hogy 2018 egy 43 éves ciklusnak a kezdete, de téged ez abszolút nem zavar, mert nézeted szerint akkor kell átharapni a célszalagot, amikor odaérünk. Mivel körültekintő vagy, jövő március közepén fejezed be annak a toronyháznak az építését, amit 18 évvel ezelőtt elkezdtél. Áprilisban megérint a változás szele, ettől teljesen kétségbe esel, végül varázsló segítségét kéred, akivel közös vuduzásba fogtok, ennek az lesz a vége, hogy a végül a változás megadja magát és a te tempódhoz igazítja magát, még akkor is, ha ebbe időnként jól belealszik. Júniusban végre minden úgy történik, ahogy te akarod, ez egyébként a másik 11 hónapban is van, csak akkor nem domborodik ki ennyire. Augusztusban a véletlen nevű jelenség arra vetemedik, hogy beleugorjon az életedbe, emiatt borzasztó felfordulás támad, nevezetesen egy teljes nap más lesz, mint a többi. De szerencsére vannak jó barátaid, akik gyalogsági ásóval, teleszkópos bottal és Dacia-emelővel úgy elverik a véletlent, hogy évekig elkerüli a küszöbödet.  Szeptemberben a szerelem is bekopogtat, kicsit félve, mert korábban úgy járt, mint a fenti kollégája, kapott a pofájára rendesen. Pár hétig elemzéseket és számításokat végzel az ügyében, hosszú távú modelleket futtatsz, majd végül úgy történik minden, ahogy eltervezted. Már ha eljött a maga ideje a 8 hónaptól 98 évig terjedő intervallumban.  

VÍZÖNTŐ: 2018 abban a szerencsében részesül, hogy veled tölthet el egy teljes esztendőt, finom, kellemes társaságban. Amúgy, mint mindig, most is változást akarsz, te leszel az, aki felébreszti azt, miután a Baktól átkóvályog hozzád. Mivel vízjegy vagy (szakértő olvasó felhívta a figyelmünket, hogy alapon levegő jegy, de úgy nem jön ki a poén), óvakodnod kell a Nyilastól 2018-ban, nehogy orvul rád törjön és a legendás bankjegynyomdájában nem rendeltetésszerűen használjon. Február környékén hatalmas bulit csapsz, ezen az összes Hair-slágert meghallgatjátok, egész addig, amíg ki nem hívják rátok a rendőrséget. Bár bevisznek az őrszobára, ott is megkísérelsz az asztalon táncolni és egyben kiállsz a jegesmedvék, az oroszlánfókák és a gyapjas tulkok mellett – az utóbbi sértésnek veszik és jól meggumibotoznak. Tavasszal művészi tevékenységbe fogsz, festesz például pár Picassót és Rembrandtot 3D-s nyomtatóval. Emiatt egy ideig menekülnöd kell, de a török tengerparton jóakaróid elrejtenek az üldözők elöl, a nyári turistaszezonban pedig kiválóan tudod majd kamatoztatni különleges tudásodat, amikor elfogy a Tommy Hilfiger meg az összes Breitling. Az év második fele nyugalomban telik, de aztán novemberben keresel egy aktuális szabadságharcot, amibe be tudsz kapcsolódni. Ha nem találsz, akkor esetleg indítasz egyet, a családod nagy örömére, mert megint kezdhetnek gyűjteni váltságdíjra meg óvadékra.

HALAK: 2018-ban is izomból tolod az álomvilágodat, mindez annyira átragad a környezetedre, hogy több barátodat beviszi a rendőrség, mert arra gyanakszanak, hogy begombáztak vagy leszedték az internetről az LSD receptjét. Februárban gonosz és számító idegenek akarnak behatolni békés univerzumodba, hogy feldúlják azt és mindenképpen megszerezzék a tuti cuccot. Ám szerencsére mozgósítani tudod az egyszarvúakat és a Jediket, így hős seregeid hazazavarják az ellenséges brigádokat. Később minderről könyvet írsz, a kiadó komoly bajban lesz, hogy ekkor ez most fantasy, vagy dokumentumregény, végül kiad belőle egy rendkívül jól fogyó kifestőt. Májusban akkor erővel tör rád a jó szándék, hogy mindenkit meg akarsz menteni, emiatt támad néhány konfliktusod azokkal, akik teljesen rendben vannak. Hőstetteidért mindenesetre dupla Terézanyu-díjat kapsz, a hatórás köszönőbeszédet pedig a legnagyobb amerikai egyetemeken is tanítják majd, ha már kifogytak a tananyagból. Szeptemberben lekaparod 25 000. sorsjegyedet, amivel megnyered első 200 forintodat, ennek okán hatalmas partit csapsz barátaiddal. Novemberben minden beosztottadnak vásárolsz egy-egy lottószelvényt, mindegyiken ugyanazt öt számot játszod meg, ezeket természetesen kihúzzák, te pedig ott maradsz egy jól menő céggel, ám melósok nélkül. De ahogy mindent, ezt is megoldod, bár a fejvadász cég erősen csodálkozik azon, hogy mit keres a felvételi kérdések között, hogy Ön találkozott-e már unikornissal?

Címkék: horoszkóp 2018