Grazban készül az BMW Z4 roadstere

A grazi Magna-gyárban készül a BMW Z4-es roadstere, adta hírül az ORF a vállalat hétfői bejelentése alapján. A német konszern 2003 óta dolgoztat az ausztriai céggel.

A nyitott sportkocsi végső kinézete egyelőre titok (bár a BMW hivatalos oldalán fenn van a koncepció). Az álcafestéssel ellátott Z4-et jelenleg a BMW saját pályáján tesztelik Dél-Franciaországban. A Magna hétfői bejelentése szerint a hivatalos bemutató után szeptember közepén kezdődik meg a gyártás Grazban.  A sportkabrió a második olyan BMW-modell, amely Ausztriában készül, azonban az 5-ös sorozatot a németországi Dingolfingban is készítik, a Z4-et kizárólag Ausztriában rakják össze.

A Magna és BMW kapcsolata 2003-ban kezdődött, a BMW X3-as és több Mini-modell gyártására adott megbízást a vállalatnak. Az elmúlt 15 évben több mint 1,2 millió BMW-t gördült ki a Magna-gyárból – azt egyelőre nem árulták az illetékesek, hogy Z4-ből mennyit szerelnek össze Steiermarkban.  A BMW Österreich vezetője, Christian Morawa szerint az új szerződés elismerés a grazi vállalatnak, amely Ausztria egyik vezető cége.  Graz mellett Styerben (Felső-Ausztria) saját motorgyárat működtet a BMW, a BMW-csoport 5 ezer embernek biztosít munkát.


bmwz4.jpgA Z4 koncepciója Fotó: BMW

Címkék: Ausztria BMW Z4