Bukta a cég a havas fogadást: 1 millió eurót kapnak vissza a vásárlók Tirolban

Közel 1 millió euróba fáj a Hartlauer elektronikai üzletláncnak a hagyományos karácsonyi fogadása: Innsbruckban havazott december 24-én délben, így rengeteg tiroli vásárló visszakapja a számláján szereplő összeget.

20181226ho.JPGAkinek Tirolban páros számra végződő nyugtája van, az nyert

A fogadás lényege, hogy a vevők akkor nyernek, ha december 24-én 12 óra és 12 óra 1 perc között az adott tartomány „fővárosában”, a városháza előtt havazik. (Csak a természetes hó ér, Grazban korábban hóágyúval próbálkoztak.). A cég minden évben külön szakértő csapatot telepít a helyszínekre, ezek tagjai ellenőrzik, hogy esik a hó vagy sem. Nos, idén Innsbruckban igazi hópelyhek szállingóztak, így számos vásárló visszakapja a bevásárlás árát. A játékban azok vehettek részt, akik november 15. és december 8. között legalább 35 euró értékben vásároltak a cég tiroli üzleteiben, és a számlájuk utolsó száma páros (külön sorsolás dönti el, hogy páros vagy a pártalan végződésű nyugta a nyerő). A nyerteseknek 2019. január 31-ig kell jelentkezniük. A cég gondolt az online vásárlókra is, az ő esetükben Felső-ausztriai és így linzi hóhelyzet a mérvadó – ott viszont nem havazott.


A Tiroler Tageszeitung számításai szerint a Hartlauernek körülbelül 1 millió euróba került az idei, innsbrucki havazás. A fogadást 1997-ben találta ki Franz Josef Hartlauer, az akkori cégtulajdonos, amivel alaposan felkavarta a karácsonyi hirdetési piacot - ekkor a kifizetett összeg 20 százalékát kapták vissza a győztesek. Egy évvel később a konkurencia tiltakozása miatt 12 évig szünetelt az akció. 2011-ben indult újra, a cég 40 éves jubileumának alkalmából, 50 százalékos visszafizetéssel - a tiroli és vorarlbergi vásárlók örülhettek is. 2015-ben vezették be a jelenlegi feltételeket, amelyeket 2017-ben aztán még tovább finomítottak, kiterjesztették például a vásárlásba beszámító szolgáltatások körét. (Tiroler Tageszeitung, hartlauer.at)

Címkék: Ausztria