Heves viharok Ausztria keleti részén, villámcsapás ért egy brit turistát Tirolban

Ismét durva viharok pusztítottak Ausztria keleti részén csütörtökön: Steiermark, Alsó-Ausztria és Burgenland területére a legmagasabb fokozatú riasztást adták ki. Több helyen jég pusztított és rengeteg eső esett, Tirolban villámcsapás ért egy brit túrázót, akit csak nehezen sikerült kimenteni a rossz időben. 



Ilz (Steiermark) környéke, csütörtök délután



Birkfeldben (Weiz) környékén négyzetméterenként 90 liter eső zúdult le rövid idő alatt, Mooskirchenben a víz utcákat és pincéket öntött el. Az A2-es autópályán a Herzogberg-alagút és Unterwald közötti szakaszon a szakadó esőben egy cseh kamion felúszott az utat borító vízrétegre és nekivágódott a terelőkorlátnak. A vezetőfülke a vontatmány alá szorult, a 48 éves sofőr súlyosan megsérült - az autópályát a mentés idejére le kellett zárni. A viharok Steiermark déli részét sem kímélték, Leibnitz környékén 6500 háztartás maradt áram nélkül. A Graz környéki Mellachban teniszlabda jég esett, írja az ORF.

Tirolban a hegyekben egy 44 éves brit turistát ért villámcsapás, a férfit 5 méterrel repítette odébb a lesújtó ménkő. Az illető mobiltelefonján segítséget tudott kérni, a rossz idő miatt a mentőhelikopter először csak egy segítőt tudott letenni a hegyen, a sérültet nem tudta felvenni. A mentőalakulat többi tagja csak a helyszíntől távolabb tudott kiszállni, a brit turistát végül sikerült hevederrel rögzítették az egyik segítőhöz és mentőkötél segítségével szállították kórházba.

Videó a külön leges mentésről itt.


Képek és videók a csütörtöki viharokról:

Koglhof

 

 

Birkfeld:

 

Mooskirchen

 

 Kamionbaleset az A2-es autópályán

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Címkék: Ausztria